fredag den 19. april 2013

Æble Steusel

Jeg plejer ofte at lave min blommekage med bare med æblerne i, men denne gang havde jeg bare lyst til noget andet, hvor jeg også kunne bruge æblerne i, plus med nogen af de rester jeg havde liggende.

Jeg har åbenbart tit og ofte rester af marcipan tilbage. Æbler og marcipan er en win-win situation, og den blev derfor lige manøvret ind i kagen i bedste STOP SPILD AF MAD -stilen. ALT her er faktisk rester eller basis vare som jeg havde i huset.


Æble Streusel

Springform 20 Ø

Streusel
70 g mel
50 g koldt smør
70 g brun farin
45 g hasselnøddeflager

Dej
200 g marcipan
100 g sukker
70 g smeltet smør
1 æg
1 tsk vanilje sukker
130 g hvedemel
½ tsk salt
1 tsk bagepulver
1½ dl mælk
mindst 300 g æbler i tern (3 stk)
Streusel er en slags crumble som ligger øverst på æblekagen. Start med at veje alle ingredienserne sammen i en skål, og så det i med klør fem.Ælt, ælt og ælt til det er ligesom sand. Stil det så til side, til kagen er klar.Marcipan og sukker røres sammen, til der ingen klumper er deri. Smør hældes deri og røres igen sammen. Tilføj ægget, rør.Mel, salt, bagepulver blandes sammen og hældes i dejen sammen med mælken.


Tilføj vaniljesukker. Jeg selv havde hjemmelavet vanilje-exstract som jeg brugte en 1tsk af.Fordelen i en smurt og melet springform, og æblerne i tern fordeles henover og trykkes godt ned i dejen.Streusel'en drysses henover, og evt lidt ekstra hasselnødder kan drysses på.Bages ved 180*C i ca 1 time. Serveres lun og kan med fordel spises med vaniljeis, creme fraise eller flødeskum.

2 kommentarer:

  1. Det ser rigtigt godt ud - den må jeg prøve engang.
    Hilsen Lene

    SvarSlet
  2. Åh, den ser god ud - elsker frugtkage!

    - Anne

    SvarSlet