onsdag den 13. februar 2013

Hindbær- og appelsinmousse med mascarpone kerne


~~~~ Love is in the air… tra la la la… ~~~~

Yes! I morgen er det Valentinsdag!
Den dag alle har travlt med at fortælle hinanden hvor meget de syntes det er noget amerikansk kommercielt opreklameret crap, som bare er en undskyldning for at bruge flere penge på blomster og chokolade. Dog tror jeg inderst inde, at de fleste piger ønsker at deres kæreste, vil huske at sende dem blomster og/eller chokoladekage!
Hindbær- og appelsinmousse med mascarpone kerne

18 cm - 8 personer

1 rund lagekage bund med vanilje

Mascarpone kerne
100 g mascarpone
200 g piskefløde
½ vaniljestang
2 tsk florsukker
el. 2 tsk hjemmelavet vaniljesukker

Appelsin mousse
1 appelsin saft og skal
1 ½ æggehvide (1bæger past)
1 æggeblomme (½ bæger past)
30 g sukker
evt 1 tsk orangeblomst vand - hvis du har.
2 blad husblas

Hindbær mousse
80 g hindbær
1 ½ æggehvide (1bæger past)
1 æggeblomme (½ bæger past)
30 g sukker
2 blad husblas

Hindbær gele
100 g hindbærsaft
1 blad husblas
20 g sukker


En kagering på 18 cm beklædes med tætsiddende film, stift plastik eller andet mere holdbart, hvis du ikke ligger inde med deco plast (bagepapir som jeg brugte, kan ikke anbefales). Bunden stænkes en smule med cognac eller sukkervand blandet 1:1 eller begge.Vaniljestangen flækkes og korne skrabes ud sammen med en smule af sukkeret.Mascarpone, fløde, vanilje og sukker piskes sammen til en let skum og fordeles en en kagering på 16cm i diameter og stilles på frys minimum ½ time inden den skal bruges.


Appelsin- og hindbær mousse laves på samme måde. Jeg slog det hele sammen, altså æggeblommer og sukker fra begge opskrifter og piskede, ligesom æggehvider var pisket, og delte så først det hele, da smagen skulle fordeles imellem portionerne. - Simpelthen for dovenskabens skyld :)Husblas lægges i blød i ca 10 inden brug. Æggehvide og ca 1/3 sukkeret piskes til skum i en skål. Æggeblommer og den resterende sukker piskes lyst og luftigt i en anden skål.Hindbær moussen laves først. Hindbær varmes op til håndvarmt, det vil sige lige til husblassen kan smelte deri. Rør det sammen med æggesnapsen. Vend  til sidst æggehviden.Moussen hældes i kageringen og kernen med mascarpone-fløde tages nu ud af fryseren. Fjern ringen som mascarponen er i og placer den midten i moussen. Den skal trykkes ned så den går lige til kanten.Appelsin moussen laves ved at appelsinskalles rives i en skål, og appelsin saften presses deri, varmes let op og smelt husblassen deri. Æggesnaps vendes deri, så den stiftpisket æggehvider - præcis som med hindbær moussen. Appelsin moussen hældes nu ovenpå hindbær og mascarponen og stilles i køleskabet til det har sat sig, gerne en time eller mere.


Til geléen på toppen, skal saften fra hindbær dryppes af hindbære, så den er helt klar (og ikke skummende som min). Ca 1/3 varmes op til lunt så sukker, samt udbløde husblas kan smeltes ud heri. Bland det sammen med den resterende saft. Det hældes på kagen når moussen har sat sig, og geléen er kølig/stue temperatur. På den måde undgår du moussen smelter ved varmen fra geléen.3 kommentarer:

 1. Guud, hvor ser den dog lækker ud!!!

  SvarSlet
 2. Den er helt fantastisk smuk at se på og lyder også lækker

  SvarSlet
 3. Nøøj hvor ser den lækker ud!
  Er det mon noget der kan laves dagen før, eller skal den laves på dagen?

  SvarSlet