torsdag den 24. januar 2013

Vinder af husmorkage - opskriften {gæst indlæg}

Nej nej nej... Dette er ikke mig der har lavet denne kage, jeg får bare æren af at være den FØRSTE som får opskriften og give den videre.

Jannie er en af mine veninder. Dette er hendes første kage konkurrence nemlig Sjællands Cake Show 2013 og hun endte med at vinde hendes kategori! Hun har ikke en blog, men har haft et par gæste indlæg herinde på min blog, og jeg få simpelthen æren af at dele hendes opskrift ud.


Jannies café chocolat aux noix

Bagering på Ø24 og 22cm

Brownie bund (Skal deles i to)
100 g chokolade
100 g smør
80 g farin
80 g sukker
100 g æg
60 g mel
3 g bagepulver
1 g salt

Mette Blomsterbergs Valnøddemarengs
Valnøddegrød:
50 g. sukker
100 g. valnødder, finthakkede
10 g. past. æggehvider
Marengs:
½ spsk. kartoffelmel
½ spsk. sukker
60 g. past. æggehvider
100 g. sukker

Congac creme
100 g sukker
40 g congac
350 g fløde
1/2 vanilie stang
120 g blommer
2 g husblas (1blad)

Kaffe mousse
300 g vand
60 g blue moutain coffee eller gavalia
40 g sukker
112 g past. blommer
3 g husblas (1,5 blad)
200 g mælkechokolade
400 g flødeskum

Ganache
200 g fløde
20 g glukose
200 g mørk chokolade

Starter altid med at bage bundene, da de skal være kolde inden mousserne lægges sammen.

Brownie bunden
Smør og chokolade smeltes over svag varme. Farin, sukker og æg piskes til max volumen. Mel, salt, og bagepulver blandes lidt rundt. Det hele blandes nu sammen til det er ensartet.
Fyldes i en formen, bages på 180 grader varmluft og 200 grader i almindelig ovn. Bagetiden variere efter tykkelse og mængden på dej, men hvis du ryster formen forsigtig, skal dejen ikke "skvulpe". Den skal ikke bages til den er "sprød" den skal stadig være blød, men have sat sig. I en form på 22cm Ø bagers ca 10 min. Afkøles helt og deles i to.

Blomsterbergs Valnøddemarengs
I en skål laves valnøddegrøden, ved at blende sukker og nødder fint. Nøddeblandingen røres sammen med æggehviden, så det bliver en tyk grød.
Marengs laves i en anden, hvor kartoffelmel blandes med den ½ spsk. sukker. Tilsæt æggehvider, som piskes stive med en håndmikser, mens de 100 g. sukker kommes i undervejs.Vend "nøddegrøden" forsigtigt sammen med marengsen, men kun til de to ting lige er ensartet blandet. Vender man for længe, kommer man nemlig til at røre luften ud af hviderne. Smørers ud i to lige store cirkler på 22 cm i diameter.

Legeret congac creme
Sukkerfløde, vanilje stang, congac og blommer blandes sammen i en kasserolle.Det hele opvarmes til 82 grader under konstant omrøring. Stavblend massen, efter som den kan bliver lidt grynet. Tilsæt husblas. 

Kaffe mousse
Lav en gang kaffe på 300 g kogende vand og 60 g knust kaffebønner. Reducer nu kaffen til 160 g ved at lade vandet fordampe.
Lav en legering med kaffen, sukker og past. blommer. (Bland kaffen, sukker og past. blommer og opvarm til 82C. Nå du opvarmer massen skal den være under omrøring hele tiden, mens du måler temperatur.)
Legeringen hældes over den smeltet mørke chokolade, tilsæt udblødet husblas. Det hele piskes på mellem niveau, til det er koldt og den er blevet lidt tykkere. Gerne på maskine for det kan godt tage lidt tid, før den bliver kold.
I en anden skål piskes fløden til skum. Vend den legeret kaffe/chokoladen massen og flødeskum sammen.En kagering der er en smule større end bundene er lavet, 23-24 cm Ø, beklædes med film.Start med at lægge en brownie bund nederst så den lige er en smule væk fra kanten. Hæld derefter kaffemoussen henover så den kun lige dækker brownien, men er nede omkring kanterne. Læg en valnøddemarengs ovenpå kaffemoussen.


En smule af kaffemousse hældes ovenpå på marengsen, og så gentages det med en browniebund, kaffemousse og en marengs, så marengsen ender med at ligge som den sidste.


Det hele toppes af med den legeret congac creme, inden den stilles i fryseren til næste dag.

Ganachen laves ved at varme piskefløden op sammen med glukosen, hældes over meget finhakket eller allerede smeltede chokolade, og røres ud. I mellemtiden imens den køler af, tages kagen ud af fryseren og formen tages af. Den kan varmes med hænderne. Når ganachen er afkølet en smule, hældes ud over den frosne kage.

Pyntes af med hele valnødder og pynt af hvid chokolade.

Kagekrummer.dk

2 kommentarer:

 1. Ej hvor dejligt at se den vinder - har gået og tænkt hvorfor det var så svært at finde ud af hvem der vandt den kategori!(: Den ser rigtig lækker ud - meget inspirerende. Og rigtig fint, at "låne bloggen" til det. (; Stort tillykke!
  Mvh
  Anna

  SvarSlet
 2. Hvor er den bare fin, den ser rigtig god ud! :)
  Mia Andersen

  http://miaskageside.blogspot.dk/

  Husk at kigge forbi http://alletiderskager.dk/, dette er en opskrift portal, hvor du har mulighed for at få gaver for de opskrifter du ligger ind på siden! :) (Se mere info her: http://alletiderskager.dk/information/)

  Husk også at deltage i sidens lancerings konkurrence, antallet af deltagere er over 20, dette betyder at der er kommet en hemmelig ekstra præmie med i gevinsten :)
  http://alletiderskager.dk/lancerings-konkurrence-vind-et-gavekort-til-tekanden-dk/

  SvarSlet