søndag den 3. juni 2012

Chai Latte is

Jeg kan spise is altid...! Men det relativt nyt jeg selv laver den. Ellers har jeg tidligere sværger til Ben & Jerry's, som jeg har et had/kærligheds forhold til. Elsker at spise det, hader det fordi det kræver jeg køber nye bukser.


Chai Latte is


½-1 dåse kondenseret mælk
6 æggeblommer (3 bæger past)
2 dl sødmælk
2 dl vand
2½ dl fløde
4 brev chai te


Altså der har været meget om at lave is på kun kondenseret mælk, og det også godt, smart og nemt! Men jeg er altså kommet frem til jeg kan bedre lide en blanding af den "gammeldags" og den nye. Den kondenseret mælk giver "sejhed" til isen som er super lækker, sammen med den cremet konsistens du får med æggeblommer.Kog vandet op og smid te-brevene i, tilsæt mælken og lad det komme lige op under kogepunktet. Det bliver en mørk karamel-farvet te, som overhoved ikke er sød.


I en skål hældes æggeblommerne...

 

... hvorefter te-brevene fiskes op af mælken, og den næsten kogende mælk hældes op i æggene, langsomt i en stråle og der røres imens. 

Hele molevitten hældes tilbage på kasserollen og tilbage på komfuret under svag varme, imens der konstant røres til boblerne i overfladen begynder at forsvinde og det begynder at blive cremet. MÅ UNDER INGEN OMSTÆNDIGHEDER KOGE. Da det skiller og du kun kan starte forfra.

Billeder glemte jeg desværre at tage under denne processen, men du kan se meget tydeligt her, hvordan processen bliver beskrevet og vist i billeder.

Cremen stilles nu i køleskabet til den er fuldstændig kold, hvorefter den blandes sammen med piskefløden og den kondenseret mælk. Jeg syntes personlig kun at der skal bruges ½ dåse mælk i blandingen, andre vil mene 1 hel. Smagsag. Prøv dig frem.


Det hele køres på is-maskine i ½ times tid til den er godt tyk, fed og cremet. Herefter kommes i en beholder og fryses yderligere et par timer inden den skal bruges.4 kommentarer:

 1. Uhm har faktisk aldrig prøvet at lave is på te, havde overvejet matcha teen, men din ser rigtig lækker ud. Rigtig god søndag!

  SvarSlet
 2. God ide med chai is, det ser super lækkert ud :-)

  SvarSlet
 3. Tusind tak for opskriften, den dukkede op ud af det blå - jeg havde ellers opgivet at lede mere efter en chai-latte-is-opskrift ;-)

  Malene
  www.mschwarck.blogspot.com

  SvarSlet
 4. Tusind tak for opskriften, den dukkede op ud af det blå! Jeg fik det en dag i Århus og siden opgivet at finde en opskrift på chai-latte-is, så jeg blev glad da jeg fandt din :-)

  Malene
  http://mschwarck.blogspot.dk/

  SvarSlet