søndag den 18. maj 2014

Koldskål - med hyldeblomst og lime

Så det sgu da sommerklassiker så det basker. Ja det ikke ligefrem kage (eller brød) men det lækkert og let!

Jeg har ALTID været vild med koldskål, og har fra helt fra barn "bare" fået det med æg, vanilje og et TONS sukker. Ej det måske lidt overdrevent, men i hvert fald så sødt at diverse tandlæger havde mareridt om at ordne mine tænder efter sådan en sommer.

Anyways! Jeg opgradere lidt den klassiker med hyldeblomst (fordi det elsker jeg) og lime erstatter citron. Desuden fandt jeg A38 med hyldeblomst på bud da jeg var ude at handle, og brugte den i min koldskål.Koldskål med hyldeblomst og lime


1 l kærnemælk
½ l A38 med hyldeblomst
½ dl hyldeblomstsaft
60 g sukker
1 stang vanilje
2 lime
4 æggeblommer
I bedste Blomsterberg stil, skrabes korne fra vaniljestangen ud sammen med en smule af sukkeret. Kun de tomme stænger kommer tilbage i mit store glas jeg har stående med sukker.


Kornene kommes sammen med resten af sukker, blommer og lime i en skål og piskes med en håndmikser til det er skummende og sukkeret er opløst.Tilføj kærnemælk, A38 og hyldeblomstsaft og rør det sammen. Hvis du ikke lige bruger A38 med hyldeblomst, skal der mere hyldeblomstsaft i. Det må der smages frem til.


Jeg serverede det med friske hindbær og mango stykker! Næste plan er at lave kammerjunker med klassiske med kardemomme, en rosmarin-vanilje og en variant med jordbær-lakrids.


2 kommentarer:

  1. Tak for en god opskrift på en lidt anderledes koldskål, den smagte rigtig lækkert! Mvh. Ida

    SvarSlet