onsdag den 28. november 2012

Whisky trøfler

Så det jul igen, så det jul igen... Og julen vare lige til pååååååske! Jeg startede ud med de der slags alternative påskeæg, men alt det du ikke så jeg har lavet på skolen, er blandt andet konfekture, deribland Whisky trøfler.
Whisky trøfler

65 g fløde
32 g glukose
200 g smeltet mørk chokolade
56 g  lyst smeltet chokolade
48 g whisky

Lys chokolade til overtræk
Varm fløden op lige til den er lige under kogepunktet.
I en anden skål blandes den mørke- og lyse chokolade sammen med glukosen.Hæld fløden over chokoladen i et par omgange, imens der røres godt imellem hver omgang. Tilsæt whisky og rør den glat.Hæld trøffelcremen i en ramme 15x20 cm med papir under. Dæk den med film og lad den stå til næste dag.

Herefter "bundovertrækkes" trøflen. Det vil sige at smøre et tyndt lag chokolade henover trøflen og lad det størkne. Skær blokken i små stykker på 1x3 cm.

"Bundovertrækket" her er med mørk chokolade

Når der skal overtrækkes med lys chokolade, dumper man tøflens top ned i den lyse chokolade, så bundovertrækket ligger med toppen opad.
Med overtræksgaflen trykker man på bunden, så den vender rund i chokoladen og ender med den i forvejen overtrukket bund nederst på gaflen. Dryppes af og sættes på papir.Gaffelmøsteret laves ved når chokoladen lige er ved at sætte sig, at placere gaflen i chokoladen, og løfte den op, hvor noget af chokoladen så laver små bløde toppe, som sætter sig når chokoladen hærder op.


5 kommentarer:

 1. Hvordan skærer man den ud, efter trøflen er bundovertrukket? Jeg tænker, at chokoladen sætter sig ganske hårdt. Skal chokoladen i bunden også være tempereret? Er det lige meget, at det er to forskellige typper chokolade, eller er det meget tydeligt/synlit?

  På forhånd tak
  Arendse

  ps. din blog er mega fin!

  SvarSlet
  Svar
  1. Når den er bundovertrækket er det kun meget tyndt lag, så den kan sagtens skæres med en almindelig køkkenkniv, uden at den knækker.
   Det ret så vigtigt at alt chokolade er temperet, da den giver en fast bund at holde gaflen på når den skal op af chokoladen igen.
   Jeg har brugt mørk chokolade til bundovertrækket, og lys mælkechokolade til resten. Jeg vil ikke mene det gør noget :)

   Slet
 2. og lige et spørgsmål til :-)
  Hvordan laver du det fine mønster på toppen?

  Tak...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har prøvet at lave en lille video med hvordan mønstret bliver lavet, jeg håber det hjælper.

   Slet
 3. De smager super godt ��.
  Jeg har købt nogle forme jeg laver dem i for jeg synes
  at trøfflen bliver for blød når jeg overtrækker dem.

  SvarSlet