tirsdag den 12. oktober 2010

Udflugt til Odense Marcipan A/S

Uha jeg må liiiiige fortælle om min mandag, hvor turen gik til Odense marcipan fabrik med hele skole-klassen!

Vi blev budt velkomme af chef konditoren Peter Kofod (ham til højre, uden den røde næse, hvis du var i tvivl), som du måske kender fra denne H.C. ANDERSEN Svane fra 2005 - han fortalte os livligt om alt det der er at vide om "Odense", mandler, marcipan, nougat og chokolade fremstilling - samtidig med vi skiftevis fiflede med papir og blyant, og stoppede morgenbrød hovedet, inden han udstyrede os med små rumdragter (læs: hårnet, engangskitler og "sutsko"), hvorefter han tog os med på udflugt i den store fabrik.

Vi fik set varelageret, modtagelsen, mandlernes rensningsproces, udvanding af bitre mandler, finvalsning (der hvor det opnår marcipan-konistens), nougat-fremstilling og så meget mere! Selvfølgelig med en smagsprøve ind i mellem, eller to... måske flere :)

Alt sammen SÅ spændende!
Desværre var det IKKE tilladt med kamera - så ingen billeder :(

Til slut tog han os med ind i konditoriet, hvor vi havde smags-prøver på det forskellige marcipan-typer, smags-forskellen på den økologiske marcipan, og den almindelige rå-masse som næsten alle kender, samt forskellen på gryn-størrelsen der er i figur-marcipan og kranse XX, samt skulle lavet et lille mini-horn hver, som vi frit og kvit kunne medbringe med hjem.

Vidste du at en udlært svend skulle kunne fremstille 45 roser på 1 time

- prøv du lige det! - men 1,2,3 vupti, havde han fremtryllet 1 rose ud af marcipan, jeg var godt nok målløs...
Til slut fik vi lidt kaffe og og sluttede med en MASSE smagsprøver og en godte-pose med hjem :)1 kommentar:

  1. Ihhh hvor lyder det spændene !!! Kunne godt have brugt en masse billeder hihihihi

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet