lørdag den 15. november 2014

Kanel kranse-kringle-snurre-dimes-haløj. Noget med kanel...


Det så det her jeg ellers aldrig gør, nemlig at bage med gær! Jeg pisse god til de der piskede ting, så som at piske noget flødeskum til kagen og fylde den med husblas så det kan stå stille i blæsevejr. Det noget jeg kan!

Men gærdeje er noget ny! Så skide være med de der lagkager, for det kan jeg. Udfordringen er noget nyt og det blev så denne hersens kanel-kranse-kringle-snurre-hejs-noget. De ville nemlig have noget man kunne spise uden en kagegaffel. Og med "de" mener jeg at disse to kranse gik til en 60 års fødselsdag, og jeg nåede ikke engang selv at få et stykke?! - Det vel bare meningen jeg skal bage igen, ja nå så.



Kanel kranse

2 stk - 210C i ca. 12 minutter

Dej:
50 g gær
2 dl mælk
4 æg
150 g smør
600 g hvedemel 
10 g kardemomme
1 tsk salt
30 g sukker

Remonce:
200 g smør
200 g sukker
25 g kanel



Først: Lun mælken til den er håndlun, og rør gæren ud deri. Når gæren er rørt ud, tilsættes melet, sukker, salt, kardemomme og æg.



Når den lige er kørt let sammen, som i billedet herover, tilsættes blødt smør og det skal bare køre rundt.


Til at starte med ser dejen aaaaaalt for blød ud. Den klistre og alt muligt. Men SÅDAN er det. Den skal bare æltes og æltes lidt mere. Jeg kærte min på min elskede røremaskine i ca 5 minutter, hvor tempoet var medium højt.



Jeg tog en lille gluten-test. Tog et stykke af dejen op og stræk det forsigtigt ud. Når det er smidig og kan dannede et lille net som ovenover, er den færdig


Tag den ud på bordet og ælt den sammen så den danner en stor bolle. I en skål der smurt let med olie, lægges dejen i, dækkes med et viskestykke og stilles lunt i 30-60 minutter...


... til den har dobbelt størrelse.


Del dejen i to, og slå luften ud. Rul dem ud i en rektangel, og smør remonce på.
Remocen laves simpelt ved at røre alle ingredienserne sammen, til det blandet godt.


Rul rektanglen sammen som en snegl, og snit den åben på midten. Flet de to dele sammen, ved simpelt at sno dem rundt om hinanden.


Lad den efterhæve på bagepladen og dækket til i 30-60 minutter igen, til den har den har ca dobbelt størrelse igen. Bag den så ved ca. 210C i 12 minutter, til den er gylden udenpå.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar