fredag den 26. juli 2013

Ikke en kage opskrift...

.... for det mislykkedes totalt!

Ja der ikke sket forfærdeligt meget på bloggen her den sidste månedes tid, og det gør der heller ikke for mig egentlig, og så alligevel.

Jeg eeeeeelsker at jeg må pynte, pynte med masser af blomster...

Det jo IKKE fordi jeg ikke laver kage! For det gør jeg! Maaaaaaange kager. HVER DAG!... Jeg laver alt muligt slags, og de der ellers følger med på Instagram kan da også ind imellem se lidt kage. Dem der (endnu) ikke følger med der, kan da lige se lidt af hvad der bliver slynget ud.

Stor studenterhue. - hvilket der var alt for mange af!
Men tillukku Gunnar (hvem du end er) med huen.
I slutningen af sidste månede var det sidste skoledag! Jesus Christ mand! Aldrig har jeg haft så lang en dag på arbejdet. Fra 7 morgen til 21.30 aften! 175kg kagecreme senere, var vi 63 kager rigere! Ukendt kg marcipan, chokolade, makroner og syltetøj. Kom ikke og sig færingene ikke er glad for kage! Man skulle ellers tro at alle og en hver havde et BMI tal på 35+, da vi langer så meget kage henover disken...

Kim i MEGET dyb koncentration, med næst sidste hånd på værket.

Som sagt tidligere, er færingee til meget søde kager og fylder sig gerne med masser af marengs, fløde og snask, som f.eks. marsbar-sovs, Tyrkisk peber-sovs og andre skønne (!?) snaskede sager.Og så kransekage! Helt ærlig, så det meget begrænset hvad jeg har lavet af kransekage på min tid som lærling. ( Lige med undtagelse af hvad der bliver masse produceret imellem jul og nytåret, for død og kritte hvis der ikke er kransekage til nytår. )

I hvert fald en, måske to gange tror jeg at jeg har lavet kransekage på bestilling som lærling, og her er de vilde med den kransekage. Her der nok ca 1 om ugen. Er det normalt? Det i hvert fald første gang jeg laver en kransekage selv, og ikke kun sprøjter glasuren på. Og jo! Jeg eeeeeelkser sprøjteglasur! 


Når en kage bliver tabt, ødelagt eller på anden vis tilfældigt ikke god nok til at blive sendt ud i butikken, er der gået en vis sport i at lave det grimmeste kage-monster. Gitte stiller op med disse to, som henholdsvis er en dobbelt hel dybbet Sarah Bernhardt kage som har gået glasur øjne, hugtænder og rødglødende øjne. Skræmme Kaj-kagen, med frygtindgydende ar, hugtænder om mono-øjenbryn. Kage-monster har lige nået nye højder...

Et stykke af weekendens arbejde. Barnedåb til Marta.
HELDIG som jeg er, er det kun hver 3. weekend jeg skal på arbejde, og har så 2 weekender fri. Det viiiiiildt lækkert. Normalt for en konditor, er det hver anden weekend, men efter som vi er tre mennesker, så tager vi weekenderne efter tur. I weekenderne er der dog ret så mange bestillinger - som sagt, de elsker kage -, som hiver den kreative side frem.

Min 7 lag-lagkage med peanutbutter
og mælke-chokolade som hovedingrediens.

Nårh ja, og så det ikke fordi jeg ikke tænker kage, for jeg tænker 85% af tiden. Jeg havde gået med tanken om en Peanut-butter mælkechokolade lagkage. Den var okay som ide, men der skal rettes en del til, inden den kommer på bloggen. Jeg ville ønske jeg havde fået en god opskrift, da jeg kan se mange derude i blogland lufter "Snikers" is/kage/cookies/lagkager helt uden jeg kan være med. Som altid er jeg bagefter...

"Say cheeeeeeese" - "Appelsiiiiiin" smil.

Noget jeg dog HAR gjort er at lave en lille bitte billede serie af min nyeste nye ynglingskage; Appelsin smil. To vanilje lagekage bunde med en lag mørk chokoladetrøffel imellem. Toppet med en pisket hvid chokolade-trøffel med appelsin, overtrukket med mørk chokolade og en lille orange marcipanblomst til pynt. What not to love? Det kan da kaldes ægte chokolade-herlighed.
Den kommer nok snart herind, forhåbentlig går der ikke en månede endnu...

2 kommentarer:

 1. Jeg tror jeg gir dig ret - vi færinger elsker kager mere end danskere :)

  - og måske derfor er vi også rigtig gode til at lave dem :)

  SvarSlet
 2. Jeg har et spørgsmål til en kage.

  Hvad består din dåbskage af? Jeg forestiller mig der er selve kagen og så indmaden.

  Jeg skal lave en kage til arbejdet da jeg stopper, men jeg er bange for at den falder sammen hvis jeg tilføjer fondant/marcipan over den, så den skal helst være stabil.

  Derudover, til en chokoladekage, hvad kan du anbefale som indmad så den ikke bliver for kedelig?

  SvarSlet